Jeffrey Tanis

Jeffrey Tanis boeken

Jeffrey Tanis boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs.

Biografie van Jeffrey Tanis

Jeffrey Tanis werd geboren op 19 mei 1986 in Utrecht.  Als klein jochie zong hij al mee met zijn grote voorbeelden André Hazes, Willy Alberti en Engelbert Humperdinck.

In 2003 ging Jeffrey’s muzikale avontuur van start. Zijn broer Dennis en Jeffrey vonden het zo leuk om ‘herrie’ te maken, dat ze een geluidssetje kochten. Het begon met draaien op familiefeestjes, maar op aandringen van zijn broer ging hij ook steeds meer oefenen met zingen. In de bouw werkte Jeffrey samen met Wim, lid van het Zwanenkoor, en met hem had hij het ook vaak over muziek. Wim vroeg Jeffrey of hij ‘Droomland’ kende, en zo gebeurde het dat Jeffrey bovenop de zaagtafel dat liedje stond te zingen, voor Jeffrey is dit een hele dierbare herinnering.

Jeffrey bleef oefenen bij Dennis in de woonkamer, en nam ook zangles.

Toen hij een keer met z’n broer in Peter Beense was, heeft Dennis gevraagd of Jeffrey een liedje mocht zingen. Dit pakte zo goed uit dat hij daarna meerdere keren mocht invallen als de vaste zanger niet kon. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en stond Jeffrey steeds vaker in verschillende kroegen in Amsterdam en Utrecht.

In 2007 ging Dennis trouwen, hij stond erop dat Jeffrey op zijn bruiloft ook zou zingen. Onder de gasten waren Henk Kamphuis en Rene Muller, toentertijd een zangduo. Zij drongen aan dat Jeffrey serieus werk zou gaan maken van zijn zangcarrière. In 2008 heeft hij daarom zijn eerste single uitgebracht; ‘Waarom kan ik geen afscheid nemen’, bijgestaan door zijn ouders en grootouders. Een videoclip maken kwam nog niet bij Jeffrey op.

De single beviel zo goed dat Jeffrey een album wilde maken. Hij vroeg Pascal de Vormer om liedjes voor hem te schrijven, en zo kwam in hetzelfde jaar het album ‘Laat m’n dromen maar dromen’ uit.  De cd-presentatie vond plaats in het Vechthuis in Utrecht en was binnen een maand uitverkocht. Inmiddels had Jeffrey het zo druk met zingen dat hij er zijn baan van kon maken, het kon niet op!

In 2009 bracht Jeffrey zijn volgende single uit, ‘Alsof de hemel opengaat’. Nu maakte hij wel een videoclip, die zelfs werd uitgezonden op TV Oranje. Deze single was de voorganger van het album ‘Wacht nog heel even’, wat Jeffrey in 2010 maakte samen met Bram Koning. De cd-presentatie van dit album gaf hij in het supportershome van FC Utrecht, dit keer was de avond binnen één week uitverkocht.

In dat jaar overleed Jeffrey zijn opa. Deze man was zo belangrijk voor Jeffrey en had hem zo geholpen met zijn carrière, dat Jeffrey besloot een nieuwe versie van ‘Waarom kan ik geen afscheid nemen’ uit te brengen, het lievelingsnummer van zijn opa. Nog steeds vind Jeffrey het moeilijk om dit nummer te zingen.

In 2011 bracht Jeffrey twee singles uit, beiden door Bram Koning geschreven; ‘Het maakt me niets uit’ en ‘Zing met heel je hart’, een duet met Martin van Doorn. De eerste single kreeg ook een videoclip en beide singles werden goed ontvangen en gedraaid bij onder andere Radio NL.

In 2012 maakte Bram Koning opnieuw twee liedjes voor Jeffrey; ‘De zomer van ons leven’ en ‘Oh sorry Gina’, beiden met videoclip. Ook deze singles werden kleine succesjes.

In 2013 schreef Jeffrey voor het eerst zelf de tekst voor een single, namelijk ‘Laat me nu niet alleen’, jammer genoeg is hier nooit een clip bij gemaakt.

De film ‘Valentino’ kwam uit, en tot Jeffrey’s grote verbazing zat het originele nummer van ‘Oh sorry Gina’ in de soundtrack. Hij besloot samen met Bram Koning en Niels van der Horst een remix te maken en bracht ‘Oh sorry Gina’ opnieuw uit. Dit nummer was misschien wel zijn grootste bescheiden succes tot nu toe.

Het was een veelbewogen jaar. Jeffrey kreeg samen met zijn goede vriend Danny Nicolay een vaste avond in de La Bastille XL in Amsterdam, hij had het ontzettend druk met zingen door het hele land, zijn relatie ging uit en hij verhuisde aan het einde van het jaar naar Amsterdam om bij zijn nieuwe liefde Linda te gaan wonen. Ondertussen bracht Jeffrey ook nog een nieuwe single uit, die hem toen paste als een jas; ‘Ga nu maar weg’. Voor Jeffrey was dit het beginpunt van een nieuw leven.

In 2014 kreeg Jeffrey nog meer voet aan de grond in Amsterdam, hij werd één van de huiszangers van Bolle Jan. Ook bracht Jeffrey de single ‘Puur Geluk’ uit, een soort van vervolg op ‘Ga nu maar weg’. Hij was druk bezig met een album en nog meer singles, die in de loop van 2015 uit zijn gekomen, namelijk ‘Ik mis je zo’, een echte tranentrekker, en ‘Jij bent zo mooi’, een liedje dat op de verschillende radiostations regelmatig voorbijkomt.

Jeffrey gaf zich op voor Bloed, Zweet en Tranen, waar hij met het nummer ‘Daar sta je dan’ van René Froger is doorgedrongen tot de tv-audities. Begin 2015 is zijn auditie uitgezonden. Jeffrey kwam terecht op de hotseat bij Dré en Lange Frans, maar heeft de volgende ronde helaas niet gehaald. Wel was het voor Jeffrey een geweldige ervaring.

In februari 2016 heeft Jeffrey in samenwerking met D-River Music het album ‘Verloren Tijd’  uitgebracht, met als single de titeltrack ‘Verloren Tijd’, geschreven door Frank van Etten.  Het album is voor Jeffrey zoals hij zelf zegt een terugblik op het verleden en een belofte voor de toekomst; eerder uitgebrachte singles staan op het album verzameld, net als enkele nieuwe nummers, opgenomen bij Ger Oerlemans, en een duet met Danny Nicolay.  Tijdens de presentatie, die plaatsvond in La Bastille XL op het Thorbeckeplein, was RadioNL aanwezig om een verslag te maken van deze avond. Onder anderen Danny Nicolay, Jeff van Vliet, Wesley Klein, Johan Kettenburg en Jill Helena hebben aan dit geweldige feest meegewerkt.

Het album ‘Verloren Tijd’ is fantastisch van start gegaan en werd direct tot ‘album van de week’ gekroond bij RadioNL. Samen met de bijbehorende single ‘Verloren Tijd’, heeft het album vele positieve reacties opgeleverd van de verschillende media en het publiek.

Een paar maanden later volgde de single ‘Kom, Kom’, de tekst geschreven door Jeffrey zijn vriendin Linda. In het land deed deze zomerse single het erg goed.

Dan wordt het even iets rustiger rond Jeffrey. Nog steeds is hij elk weekend door het hele land te vinden, maar in november wordt Jeffrey vader van Max en zoals alle ouders weten blijft er dan weinig tijd over voor andere dingen!

Als eerbetoon aan zijn pasgeboren zoon en Linda heeft Jeffrey in het geniep ‘Koning te Rijk’ opgenomen, een gevoelig nummer wederom geschreven door Frank van Etten. Het nummer is nooit officieël gereleased, maar wel te downloaden en daarom toch erg populair tijdens Jeffrey’s optredens.

2017 breekt aan, Jeffrey besluit iets nieuws te proberen en neemt op eigen label een nummer van zijn grote idool André Hazes op; ‘De wereld is van ons allemaal’ . White Villa Studio heeft een hele nieuwe draai aan het nummer weten te geven en het past Jeffrey als een jas. De reacties zijn dan ook overweldigend!

In november komt Jeffrey uit met een eigen liedje; ‘Het hoeft niet meer’. De muziek is geschreven door Mark Pepping, een muzikale duizendpoot, en de tekst geschreven door Linda Baarbe, inmiddels ook geen onbekende meer.

Jeffrey laat je dansen en lachen met zijn gezellige feestnummers maar laat de tranen in je ogen springen als hij een ballad zingt. Hoe dan ook, Jeffrey raakt altijd je hart!

Jeffrey Tanis boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u Jeffrey Tanis boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Jeffrey Tanis. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Jeffrey Tanis boeken

Prijsindicatie voor Jeffrey Tanis

Prijs: Op aanvraag
Duur: 1 x 30 minuten
Informatie: Incl. of excl. geluid mogelijk

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Jeffrey Tanis, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Video's van Jeffrey Tanis

Jeffrey Tanis - Ik Mis je zo (Officiële videoclip)
Jeffrey Tanis - Verloren tijd (Officiële videoclip) HD
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Jeffrey Tanis opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Jeffrey Tanis opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.