Jeffrey Kuipers

Jeffrey Kuipers boeken

Jeffrey Kuipers boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs

Biografie

Als we praten over Jeffrey, dan praten we over een artiest die al op zeer jonge leeftijd veel ervaring op heeft gedaan. De in 1980 (06-11-1980, Scheperziekenhuis) in Emmen geboren arbeiderszoon was op jonge leeftijd al een bijzonder kind. Nu, zesentwintig jaar later, is hij dat nog, al is er in die kwart eeuw een heleboel gebeurd.

1980 – 1993 Jeffrey’s eerste stappen richting het podium zet hij in Schoonoord, het dorp waar hij opgroeit en zijn lagere school geniet (Burg. S.J. van Rooyenschool). Jeffrey oefent dagelijks urenlang voor de spiegel, door mee te zingen met sterren als Whitney Houston, Andre Hazes, Tina Turner en BZN. Door met succes deel te nemen aan diverse soundmix-playbackshows werd al snel duidelijk dat Jeffrey een bijzonder talent had. Zijn openheid en humor maken hem in zijn omgeving zeer geliefd.

1993 – 1997 In zijn middelbare school periode bleef Jeffrey’s primaire interesse muziek. De aandacht voor de lessen die aan de G.S.G te Emmen werden gegeven kon hij maar moeilijk opbrengen. Hij was een gangmaker, kon de sfeer maken en breken. Na H.A.V.O. 1, 2 en 3 had Jeffrey genoeg van het theoretisch onderwijs.  Een opleiding tot bloemist aan het Terracollege te Emmen was de volgende keus. Ook hier was Jeffrey niet op zijn plek.  1997 In het voorjaar van 1997 kwam een demo van Jeffrey via via terecht bij Ten Donkelaar Produkties. Hierop besluit  Ellis ten Donkelaar de jonge zanger, waarin zij een uitzonderlijk talent herkent, een contract aan te bieden. De basis voor een intensieve samenwerking wordt gelegd.  In 1997 start Jeffrey vol goede moed opnieuw met een studie, deze keer aan de Noordelijke Kappersvakschool te Hoogeveen.

1998 In januari 1998 start het familiebedrijf Ten Donkelaar Produkties met de productie van het debuutalbum ‘JEFFREY’, welke werd opgenomen in de Fendal Sound Studio’s. Ben en dochter Karin ten Donkelaar dragen de verantwoording voor de productie, terwijl Ellis en haar twee andere dochters, Lisette en Marieke, zich bezig houden met de begeleiding van Jeffrey en de promotie in het land. Het 13 tracks tellende album, welke door E.M.I. MUSIC wordt uitgebracht, wordt door de media zeer goed ontvangen.  Diverse vakbladen betitelen Jeffrey als ‘zeer veelbelovend’ en ‘het grootste zangtalent van 1998’. In april 1998 wordt de single ‘Als ik je morgen in mijn armen sluit’ uitgebracht. Jeffrey staat direct hoog op de playlist bij vele stations. De single komt tot nr. 4 in de Nederlandse tip 10, en op nr. 15 in de Radio Noordzee top 30. In augustus 1998 wordt de single ‘Soms hoor ik weer je stem’ uitgebracht. Jeffrey staat bijna 3 maanden achtereen op nr. 1 op de playlist van Radio Noordzee. De single komt tot nr. 8 in de Radio Noordzee top 30. Drie weken achtereen staat Jeffrey op nr. 1 in de Nederlandse tip 10. In september 1998 wordt het debuutalbum ‘JEFFREY’ uitgebracht. Dit dertien tracks tellende album wordt door de media zeer goed ontvangen. Diverse vakbladen betitelen Jeffrey als ‘zeer veelbelovend’ en ‘het grootste zangtalent van ‘1998’. Jeffrey verschijnt in diverse televisieprogramma’s, verschillende weekbladen, landelijke en regionale kranten. De door Ten Donkelaar Produkties opgezette promotietour is een goot succes. Vele regionale en lokale stations steunen Jeffrey. In oktober 1998 staat Jeffrey in Zwartsluis in het voorprogramma van Total Touch.

1999 In januari wordt de single ‘Total Loss’ uitgebracht . Jeffrey komt een week na release tot ieders verbazing binnen op nr. 74 in de aircheck 200. Dit door het vele draaien op o.a. Radio 2 en diverse lokale en regionale stations.  In april 1999 treedt Jeffrey op met het orkest van Cor Bakker tijdens de ledenavond van de Tros. In mei 1999 wordt ‘Liefde’ uitgebracht. Radio 2 steunt wederom ook deze single. In de Radio Noordzee top 30 komt Jeffrey tot nr. 15.  Jeffrey verlaat de Noordelijke kappersvakschool, dit keer mét diploma én zijn grote liefde, Michael van Zwol.

2000 In juni treedt Jeffrey op tijdens de opening van de Special Olympics in Groningen. In dezelfde maand treedt Jeffrey ook nog op voor 30.000 mensen tijdens de EURO KICK-OFF 2000 op het Stadhuisplein in Eindhoven. In oktober wordt Jeffrey gevraagd te zingen tijdens de huldiging van Olympische medaillewinnaars, Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn, wederom in Eindhoven. Het contract met E.M.I. Nederland BV. wordt wegens reorganisatie ontbonden.

2001 In 2001 brengt Jeffrey op het label CK producties, het platenlabel van volkszangeres Corry Konings, een Engelstalige single genaamd ‘I will’ uit. De remake van een hit van Dean Martin uit de vijftiger jaren flopt, ondanks wederom grote steun van diverse regionale en lokale radiostations.

2003 Om Jeffrey’s carriere een stevige impuls te geven doet hij in februari 2003 mee aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival. De verwachtingen van het lied ‘Waar en wanneer’ van componist Edwin Schimscheimer en tekstschrijvers Belinda Anholt en Spriros Chalos zijn hooggespannen. In tegenstelling tot de generale repetities was het optreden tijdens live-uitzending niet goed. Jeffrey wordt hierop de grond ingeboord door jurylid en oud-songfestival deelneemster Corry Brokken. Door deze ontwikkeling wordt ‘Waar en wanneer’ track 2 op de single ‘Alles wat je zei’, een door Emile Hartkamp en Norus Padidar geproduceerde cover van ‘Anyone of us’. Door de aandacht in de media en de diverse promotie optredens groeit het aantal optreden

2004 – 2005 Jeffrey treedt op in het gehele land.  In februari 2005 trouwt Jeffrey in het bijzijn van zijn zus Manon en zijn zwager Jeffrey met zijn levenspartner Michael van Zwol.  Op het label N.O.N. Records wordt er in april 2005 de single ‘Ware liefde’ gereleased. Deze plaat verschijnt niet in de handel, maar wordt ter promotie aangeboden bij diverse radiozenders. In overleg met Ten Donkelaar Produkties besluit Jeffrey wegens aanhoudende gezondheids- problemen tijdelijk zijn beschikbaarheid te mini- maliseren.

2006 De geplande minimale beschikbaarheid blijkt langer te duren dan verwacht. In 2006 treedt Jeffrey wederom wegens gezondheidsproblemen weinig op.

2007 Jeffrey’s gezondheidsklachten zijn verdwenen.  Terwijl de boekingen worden ondergebracht bij Dutch Artist Management in Hilversum o.l.v. Patrick van Doleweerd, zijn de opnames voor een nieuw album in volle gang. Eind januari wordt de single ‘Baila señorita’ uitgebracht. De diverse media reageren enthousiast en zijn blij weer iets nieuws van Jeffrey te ontvangen.  Als track 2 staat ‘Ware liefde’ op de single, het lied blijkt beneden de rivieren erg populair te zijn. Ten Donkelaar Produkties vindt in Dee2Records een partner en zo gebeurd het dat in de zomer van 2007 ‘Ware liefde’ op single wordt uitgebracht. Tevens wordt er van het nummer een videoclip gemaakt waar veel ophef over ontstaat. Op diverse forums wordt gediscussieerd over Jeffrey’s make–up, die in de clip erg goed te zien is. Een paar creatieve studenten maken zelfs een parodie op de clip. Jeffrey kan de grap wel waarderen en plaats de video op zijn website.  Ondertussen groeit ‘Ware liefde’ uit tot een echte kroegenhit. Zelfs in het buitenland, waaronder Spanje, Turkije en Griekenland is ‘Ware liefde’ veelvuldig te horen. Jeffrey’s agenda vult zich en er volgen diverse optredens, waaronder in juli een optreden tijdens het festival ‘Levenslied ’s-Hertogenbosch’ voor 20.000 man.  In juli verhuist Jeffrey met partner Michael van Zwol naar hun eerste koopwoning, ze blijven echter in Hoogeveen wonen. Jeffrey neemt in de zomer van 2007 deel aan de RadioNL/TVOranje zomertour. Diverse plaatsen in Nederland worden aangedaan.  Eind oktober wordt de single ‘Jij bent een chica mala’ uitgebracht, het Zuid-Amerikaans getinte nummer, door Jeffrey zelf voorzien van een tekst, wordt wederom goed ontvangen. Er wordt een videoclip opgenomen, een live gezongen registratie van een optreden. In november 2007 komt Jeffrey’s tweede album ‘Ware liefde’ uit. Het twaalf tracks tellende schijfje is een mengeling van up-tempo dansmuziek, hier en daar afgewisseld met een prachtige ballad. Voor de teksten van acht van de twaalf stukken is Jeffrey zelf verantwoordelijk. De productie is in handen van Ten Donkelaar Produkties. Ben ten Donkelaar arrangeert, musiceert en produceert, de backingvocals worden verzorgd Karin ten Donkelaar en Jeffrey en de algehele supervisie is in handen van Ellis ten Donkelaar.  Jeffrey’s populariteit groeit enorm. Jeffrey geniet van de waardering en voelt zich op het podium weer als een vis in het water.

2015 Na 6 jaar stilte om Jeffrey heen brengt hij in dit jaar weer een nieuwe single uit. Hij heeft zelf de tekst geschreven van zijn nieuwe nummer “Overdonderd”, de muziek kwam oorspronkelijk van een nummer van Julio Iglesias.

2016 Ook in dit jaar brengt Jeffrey Kuipers weer een nieuwe single uit, “Wat je zegt” lanceert hij op zijn verjaardag, Martin Sterken heeft dit nummer geproduceerd en de tekst is van hem zelf. Met dit nummer verzet Jeffrey zich tegen hokjesmentaliteit en draagt hiermee dat diversiteit kleur geeft aan het leven.

2018 is een mooi jaar voor Jeffrey, hij mag optreden op Dutch Valley wordt gevraagd om op te treden in het voorprogramma van Tino Martin zijn concert in de Ziggo Dome.

2019 #projectmollie gaat van start. Een 12 maanden durend project met zijn releasr op 1 mei 2019. De plaat “Alsof of ik niet weet” is een smartsoul Ballad. Hij presenteert zich met een volwassen sound die past bij een ervaren entertainer en vocalist.

Jeffrey Kuipers huren

Wilt u graag meer informatie over het boeken van een artiest zoals Jeffrey Kuipers via Cas Events? Of misschien heeft u vragen over hoe wij de complete organisatie van uw feest of evenement verzorgen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door te mailen naar info@cas-events.nl, of te bellen met 071 – 203 22 98. Verder kunt u ook chatten met een van onze adviseurs om Jeffrey Kuipers te huren.

 

Wilt u Jeffrey Kuipers boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Jeffrey Kuipers. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Jeffrey Kuipers boeken

Prijsindicatie voor Jeffrey Kuipers

Prijs: Op aanvraag
Duur: 1 x 30 minuten
Informatie: Incl. monitorset

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Jeffrey Kuipers, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Video's van Jeffrey Kuipers

Als ik je zoen
Echte ware liefde
Chica mala (live)
Baila Señorita
Wat je zegt
Alsof ik niets weet (officiële videoclip)
Jeffrey Kuipers - Het Raakt Me (Officiële Videoclip)
Jeffrey Kuipers - Morgen Weer Een Dag (Officiële Video)
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Jeffrey Kuipers opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Jeffrey Kuipers opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.