Anita Meyer boeken

Anita Meyer

Wilt u Anita Meyer boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over Anita Meyer. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van Anita Meyer

Anita Meyer treedt als kind al op en begint in de jaren zeventig, nadat zij opvalt bij een talentenjacht, als een veelgevraagd achtergrondzangeres voor onder andere Patricia Paaij en diens zus Yvonne Keeley. De doorbraak als solo-artieste komt in 1976 met het nummer ‘The alternative way’, dit komt voort uit een samenwerking met Hans Vermeulen. Dit nummer wordt in Nederland een nummer-1 hit, en ook haar volgende singles verkopen uitstekend.

Na enkele succesvolle singles lijkt toch het succes van ‘The alternative Way’ niet geëvenaard te worden. Maar toen Anita Meyer van platenmaatschappij veranderde in 1980 wordt ze begeleid door een nieuw muzikanten- en productieteam en het album ‘Shades of desire’ volgt. De single ‘Why tell me why’ van dit album staat wekenlang op de eerste positie in de Nederlandse hitparades en wordt zelfs de bestverkochte single van 1981. Het wordt het begin van een periode waarin Anita Meyer veel hits scoort, waaronder ‘They don't play our love song anymore’ en ‘Blame it on love’. 

In 1983 treedt ze voor het eerst op met Lee Towers. In 1986 gooit een live opgenomen duet met hem, een cover van ‘Run to me’, hoge ogen in de hitlijsten. Vanaf 1992 besluit Anita Meyer het rustiger aan te gaan doen om meer tijd te kunnen besteden aan haar gezin. De titelsong van het RTL4 programma ‘Het Spijt Me’ brengt haar in 1994 opnieuw in de hitlijst. In 2008 staat ze drie avonden in de Amsterdam ArenA tijdens ‘Toppers in concert’.

 In 2011 werkt Anita Meyer mee aan het TROS tv-programma ’De beste zangers van Nederland’, waarin artiesten elkaars nummers vertolken. In navolging daarvan verschijnt haar nummer 1-hit uit 1981, ‘Why tell me why’, opnieuw in de hitlijsten. Ze zingt het samen met rapper Lange Frans.

Anita Meyer boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Video's van Anita Meyer

Prijsindicatie van Anita Meyer

€ 4.975 1 x 30 minuten, Incl. geluid tot 250 personen

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van Anita Meyer. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen