Jim Bakkum boeken

Jim Bakkum

Wilt u Jim Bakkum boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over Jim Bakkum. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van Jim Bakkum

Jim Bakkum (1987) zingt al vanaf jonge leeftijd in bandjes en musicals. Op vijftienjarige leeftijd verandert zijn leven echter totaal: Jim doet in 2003 mee aan de allereerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht ‘Idols’. Een recordaantal van 5,5 miljoen kijkers ziet hoe hij in de finale als tweede eindigt. 

Jim Bakkum mag zich de eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 noemen die met zijn eerste twee singles direct in de top 5 weet binnen te komen. Zijn debuutsingle ‘Tell her’ behaalt de platina status en zijn debuutalbum ‘Impressed’ behaalt de gouden status. Ook Jims tweede album ‘Ready’ wordt goed ontvangen en behaalt een top-10-positie. Daarnaast treedt Jim maar liefst 15 keer op in een bomvol Ahoy. Ook heeft hij ondertussen een wassen evenbeeld staan in Madame Tussauds in Amsterdam. 

Jim Bakkum acteert in twee politieseries, met een gastrol in ‘Baantjer’ en een vaste rol in ‘Boks’. Ook is hij betrokken bij een drietal bioscoopfilms: in ‘Snowfever’ speelt hij een bijrol en verzorgt de titelsong, in ‘Afblijven’ trekt hij meer dan 400.000 bioscoopbezoekers in één van de hoofdrollen, en voor ‘Asterix en de Vikingen’ spreekt hij de hoofdrol in, terwijl hij alweer een titelsong verzorgt: de top-10-hit 'Dapper en Sterk'. ??

Daarnaast doet Jim in 2005 mee aan het succesvolle tv-programma ‘Dancing with the Stars’. Dit levert hem zelfs de eerste prijs op! Jim, inmiddels 18 jaar, bewijst hierdoor eens te meer dat hij ambitieus is en overal voor de volle 100% voor gaat. 

Aangezien zingen zijn grootste passie blijft, maakt Jim, geïnspireerd door zijn danssucces, een cd met de toepasselijke titel ‘Dance with me’. Ook voor dit album ontvangt hij wegens succes een gouden plaat. Naar aanleiding van zijn prestatie bij ‘Dancing With The Stars’ wordt Jim benaderd door V&V Entertainment (het bedrijf van Albert Verlinde) om de mannelijke hoofdrol in de musical ‘Grease’ te spelen. Met meer dan 250.000 verkochte kaarten in het seizoen 2006-2007, is deze musical V&V’s meest succesvolle productie tot nu toe. Aansluitend komt er een nieuw album van Jim uit. Het is zijn eerste Nederlandstalige album met de titel ‘Vrij’. 

In het najaar van 2007 heeft Jim opnieuw succes in de theaters, maar dan met zijn eigen theatertour, waarin hij met een 6-koppige live-band zich van zijn beste muzikale kant laat zien. In navolging van het overweldigende succes van ‘Grease’ wordt Jim gevraagd voor een hoofdrol in de musical ‘Fame’. In de aanloop daar naartoe presenteert hij bij RTL4 het programma ‘De weg naar Fame’. Nog vóór de première op 20 januari 2008 worden er 170.000 kaarten verkocht voor deze groots opgezette musicalproductie. 

Voordat Jim zich in het najaar van 2009 zal storten op een hoofdrol in de musical ‘Hairspray’, verschijnt in het voorjaar eerst zijn volgende studioalbum, wederom Nederlandstalig, waarmee Jim bewijst een constante factor in de Nederlandse entertainmentindustrie te zijn. In de jaren hierna blijft Jim eigen muziek uitbrengen, in musicals spelen, acteren in films en tv-series en stemmen verzorgen voor animatiefilms. Jim kan hierdoor inmiddels zeker een ‘multi-talent’ genoemd worden.

Jim Bakkum boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Video's van Jim Bakkum

Prijsindicatie van Jim Bakkum

€ 3.975 1 x 30 minuten, Tape

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van Jim Bakkum. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen