Golden Earring

Golden Earring boeken

Golden Earring boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs.

Biografie van Golden Earring

Als Golden Earrings, actief sinds 1961, was de band in de tweede helft van de jaren zestig het vlaggenschip van Beatstad Den Haag. In die tijd was de latere producer Jaap Eggermont (o.a. Stars On 45) drummer. Barry Hay (ex-The Haigs) verving in 1967 zanger Frans Krassenburg.
 Het eerste plaatwerk bevatte sixtiespop. Ook later weerspiegelde de muziek van de Earrings de tijdsgeest. Psychedelische invloeden deden hun intrede eind jaren zestig, rock aan het begin van de jaren zeventig.
 In 1969 werd de groepsnaam veranderd in Golden Earring. In dat jaar ontving George Kooymans, de belangrijkste componist van de band, de Zilveren Harp. Please go (1965) was de eerste van een immense reeks hitsingles.    Met Dong-dong-di-ki-di-gi-dong (1968), Back Home (1970), Radar love (1973), Twilight zone (1982) en When the lady smiles (1984) bereikte de band de eerste plaats van de Nederlandse hitparade. Ook in de rest van Europa was de band actief, onder meer met The Who (1972). 

Golden Earring kreeg in 1974 en 1983 de Exportprijs en in 1983 de Gouden Harp. In 1985 werd de band bekroond met een Edison.

De Earring toerde tussen 1969 en 1983 acht keer in de Verenigde Staten, waar het klassieke Radar love in 1973 in de Top-10 belandde. Hetzelfde gebeurde met Twilight zone in 1982. In de jaren zeventig maakten achtereenvolgens toetsenist Robert Jan Stips (ex-Supersister) en gitarist Eelco Gelling (ex-Cuby & The Blizzards) korte tijd deel uit van de Earring.
 Grootschalige Nederlandse optredens vonden plaats in Scheveningen (1986 en 1993) en Den Haag (1989 en 1995). 

In 1992 ging ook de Earring op de dan populaire ‘unplugged’-toer. Deze akoestische werkwijze paste de Earring met groot commercieel en artistiek succes toe op het album The naked truth (1992) en op de theaterpodia. De band wisselde deze intieme concerten af met elektrische rockshows. 

Begin 2003 verscheen het laatste ‘electrische’ album van de Earring, “Millbrook, U.S.A.” getiteld. Dit album werd opgenomen in (hoe kan het ook anders) de plaats Millbrook, samen met muzikale collega en vriend Frank Carillo. De eerste single van dit album “Albino Moon” bereikte een hoge notering in de hitlijsten.

Begin 2005 zag “Naked III” het licht; een vervolg op de zeer suksesvolle Naked Truth acoustische concerten.

De Golden Earing boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u Golden Earring boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Golden Earring. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijsindicatie voor Golden Earring

Prijs: Op aanvraag
Duur: 1 x 60 minuten
Informatie: Excl. rider

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Golden Earring, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Video's van Golden Earring

When the lady smiles
Going to the run
Radar Love
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Golden Earring opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Golden Earring opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.