Ancora

Ancora boeken

Ancora boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs.

Biografie

In juni 2013 maakt Nederland door middel van de single ‘Vrij Als De Wind’ voor het eerst kennis met Ancora. Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis, rijk gevuld met hoogtepunten, waaraan op 29 mei 2015 een groot, nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd door de release van het tweede Ancora album, getiteld ‘Voorbij De Horizon’.

De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop in 2013 onmiddellijk veel aandacht. Het feit dat Ancora bij hun debuutalbum een DVD levert met daarop schitterende clips van alle nummers, maakt de release ronduit uniek. Het adagium van de groep luidt. Ancora moet je niet alleen horen, maar moet je ook zien. Dat maken ze op deze wijze waar. Het is duidelijk: ze gaan er voor de volle 100% voor en alles moet perfect voor elkaar zijn. Met de DVD leveren ze een complete speelfilm, want de afzonderlijke nummers worden met elkaar verbonden door een verhaal dat de acteur Joop Wittermans vertelt in diens prachtige rol als ‘oude zeerot’ Pier.

Ancora slaagt er in een lawine aan publiciteit te genereren rond de albumrelease van ‘Vrij Als De Wind’. Natuurlijk dankzij de gelijknamige eerste single, maar ook door de volstrekt unieke wijze waarop de albumpresentatie plaats vindt. Een week lang varen zij met het zeilschip De inspiratie langs havens aan het IJsselmeer. In iedere haven treden ze op en hebben zij een afspraak met Piet Paulusma. Hij verzorgt ‘s avonds vanaf datzelfde schip zijn ‘Piet’s Weerbericht’ en zet Ancora in het zonnetje.

Het resultaat: Ancora weet met het album meteen de nummer één positie te verwerven. Voor het eerst debuteert een groep met een cd-met-dvd op de bovenste plek van de GFK Album top 100. Het album blijft daarna nog wekenlang bij de bovenste tien plaatsen genoteerd staan. In 2014 ontvangen zij de award Sterren.nl voor beste videoclip ‘Vrij Als De Wind’.

In 2015 komt Ancora met de opvolger. Het nieuwe album heet ‘Voorbij De Horizon’ en wordt voorafgegaan door het vrolijke ‘Word Zeeman’. De eerste single is er qua sound succesformule van de groep vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie is evenals de vorige keer in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak (o.a. Jeroen van der Boom/Nick & Simon). Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde samen met zijn zoon Louis het merendeel van de teksten.

Uit het voorgaande blijkt dat Ancora koersvast is, maar dat betekent niet dat ze ook exact dezelfde koers volgen. Dus zijn er veel liedjes in de stijl die we van hun debuutalbum kennen, zoals ‘De Gouden Eeuw’, ‘De Ierse Pub’ en ‘God Moet Een Zeeman Zijn’. Maar het album heet niet voor niets ‘Voorbij De Horizon’. Muzikaal nemen ze dat in een aantal nummers letterlijk. Luister maar eens naar tracks zoals ‘Thuis Zijn’, ‘Vaar Op Je Eigen Kompas’  en de fraaie ballad ‘Zoals Ooit Bij Ons’.

Op het album horen we als muzikanten onder meer meester violist Joost van Es (Within Temptation/Ilse DeLange), Jaap Kwakman (3J’s) op mandoline en Marcel Visser (Jan Smit, Nick & Simon) op gitaar.

En jawel, Ancora schrijft opnieuw geschiedenis door ook aan dit album een complete DVD toe te voegen. Geen halve maatregelen en inderdaad…………nooit eerder vertoond. Ook dit keer zijn alle nummers met afzonderlijke clips schitterend in beeld gebracht. Verteller Joop Wittermans (Pier) praat het geheel weer samen met de groep aan elkaar.

Ancora huren

Wilt u graag meer informatie over het boeken van een artiest zoals Ancora via Cas Events? Of misschien heeft u vragen over hoe wij de complete organisatie van uw feest of evenement verzorgen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door te mailen naar info@cas-events.nl, of te bellen met 071 – 203 22 98. Verder kunt u ook chatten met een van onze adviseurs om Ancora te huren.

Wilt u Ancora boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Ancora. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Ancora boeken

Prijsindicatie voor Ancora

Prijs: € 2.995
Duur: 1 x 30 minuten
Informatie: Incl. geluid tot 150 personen

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Ancora, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Video's van Ancora

Vrij als de wind (officiële videoclip)
Californio (officiële videoclip)
Door storm en woeste regen (Officiële videoclip)
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Ancora opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Ancora opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.