Jan Smit

Jan Smit boeken

Jan Smit boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs.

Biografie

Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit als lid van het koor De Zangertjes van Volendam op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet Mama te zingen. Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records. Na The Beatles en Procol Harum is Jantje Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met “€˜Ik zing dit lied voor jou alleen”.

Duitsland

De mannen van BZN (Jan Keizer, Jan Tuyp en Jack Veerman) creëren meerdere succesvolle liedjes en krijgen met Jantje, dankzij manager Jaap Buijs, voet aan de grond in Duitsland. De mogelijkheid van de markt van de Schlager-muziek wordt vooral uitgeprobeerd omdat Jan in eigen land vanwege de arbeidsregelgeving slechts enkele keren per jaar mag optreden. Bij de oosterburen is geen leeftijdsgrens, wint hij de ene na de andere liedjesshow en verovert zelfs, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “€˜Ich zeig dir die Berge”€™. Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland, waardoor “€˜der Lausbub”€™ (de deugniet) vanwege langdurige tournees in het buitenland al jong het leven van scholier vaarwel zegt. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland.

Buitenland

Er wordt nog een kort uitstapje gemaakt naar Zuid-Afrika en als kersvers ambassadeur van SOS Kinderdorpen bezoekt Jantje onder meer Thailand. Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië wordt op zeventienjarige leeftijd ietwat van koers veranderd. Met nieuwe liedjesschrijvers (zijn dorpsgenoten Cees Tol & Thomas Tol) wordt in eigen land aan een nieuwe start gewerkt. Daarnaast slaat de zanger zelf aan het schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later zal doorbreken met Nick & Simon. In 2004 is het momentum daar. Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om “€˜Als de nacht verdwijnt”€™ in te starten. Het betreffende liedje staat niet op de meegebrachte tape, maar blijkt in de betreffende regio razend populair. Inderdaad, als Jan de eerste woorden zingt, gaat het dak er af. Zijn aanwezigheid bij presentatrice Bridget Maasland tijdens diens tv-programma “Bridget’€™s Triangle”€™ blijkt evenzeer verfrissend te werken. Jantje is Jan geworden en met zijn eigen realitysoap “Gewoon Jan Smit”€™, groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. Die het Nederlandstalige lied nieuw leven inblaast. “€˜Gewoon Jan Smit”€™ wint in 2005 zelfs de Televizier Ring. Het aantal nummer een hits neemt toe, een Edison en Gouden Harp worden zijn deel en hij schittert in onderbroek op de catwalk in de tv-commercial van C&A. Het recept van het hernieuwde succes ligt tevens in het gegeven dat Jan de fans opzoekt en bij elke nieuwe single of album signeersessies in alle uithoeken van het land houdt en tevens telkens naast nationale radiozenders ook de regionale radiostations verblijdt met een bezoek.

Nieuwe nummers

In de afgelopen jaren heeft Jan Smit verschillende nieuwe nummers uitgebracht. Enkele voorbeelden van deze nummers zijn: Liever Dan M’n Eigen Leven, Zolang je bij mij bent, Beter Tijden en op het moment van schrijven de nieuwste plaat; De Spiegel. Onderaan deze pagina kan je deze nummers bekijken en beluisteren.

Waylon en Jan Smit

Onder de Naam Willem en Jan hebben Waylon en Jan Smit in 2022 samen een plaat uitgebracht die de hitlijsten bestormde. Onder deze pagina kan je deze heerlijke track ook weer bekijken en beluisteren.

Jan Smit huren

Wilt u graag meer informatie over het boeken van een artiest zoals Jan Smit  via Cas Events? Of misschien heeft u vragen over hoe wij de complete organisatie van uw feest of evenement verzorgen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door te mailen naar info@cas-events.nl, of te bellen met 071 – 203 22 98. Verder kunt u ook chatten met een van onze adviseurs om Jan Smit  te huren.

Wilt u Jan Smit boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Jan Smit. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Jan Smit boeken

Prijsindicatie voor Jan Smit

Prijs: € 17.950
Duur: 1 x 30 minuten
Informatie: Inclusief geluid tot 700 personen of monitorset
Prijs: Op aanvraag
Duur: 1 x 60 minuten
Informatie: Met live band voor festivals

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Jan Smit, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Video's van Jan Smit

Jan Smit - De Spiegel (Officiële Videoclip)
Willem en Jan - Tussen Jou en Mij (Official Music Video)
Jan Smit - Liever Dan M'n Eigen Leven (Officiële Video)
Jan Smit - Zolang Je Bij Me Bent (Officiële Videoclip)
Jan Smit - Betere Tijden (Officiële video)
Leef nu het kan
Vrienden voor het leven
Als de nacht verdwijnt
Tuintje in m'n Hart
Niemand zo trots al wij
Duet met Gerard Joling - Echte vrienden
Jan Smit - Zolang Je Bij Me Bent (Officiële Videoclip)
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Jan Smit opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Jan Smit opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.