Michiel Veenstra

Michiel Veenstra boeken

Michiel Veenstra boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs.

Biografie van Michiel Veenstra

Michiel Veenstra is geboren en getogen in Almelo, maar dat hoor je alleen nog als Michiel moe of dronken is. Een combinatie van beiden is werkelijk niet te verstaan. Tussen 6 maart 1976 en 3 oktober 2005 was Michiel onder andere krantenjongen bij de Twentsche Courant, schoonmaker, voorlezer van het popnieuws op Radio Almelo, student journalistiek, journalist, producer, webmaster, zelfstandig ondernemer en DJ bij Regio FM, Hot FM, Twickelstad FM, Totaal FM, Radio 538, Kink FM en Radio Veronica. Sinds die prachtige derde oktober 2005 is hij programmamaker voor de NPS op 3FM.
 

Als kleine jongen kon Michiel Veenstra maar niet kiezen wat hij het liefste wilde zijn later: striptekenaar of Zwarte Piet. Als hij op zijn 15e kennismaakt met de Lokale Omroep in Almelo, vergeet hij die twee lang gekoesterde dromen van de één op de andere dag om een bestaan bij de radio na te streven. Nadeel is wel dat Radio Almelo haar medewerkers pas op hun 18e radio laat maken. Net als ze overwegen deze regel af te schaffen om Michiel toch wat eerder de kans te geven z’n droom te realiseren, ontploft het station door een interne ruzie en mag Michiel alsnog tot z’n bijna-18e verjaardag wachten, als 31 december 1993 in buurtgemeente Wierden Regio FM van start gaat. Michiel’s eerste programma is op nieuwjaarsdag, 7 uur ’s ochtends. Veel weet Michiel er dus niet meer van, behalve dan dat er zeker nog ruimte voor verbetering was.
 Via Regio FM en andere lokale omroepen kon Michiel eind 1997 terecht bij Radio 538. Barry Paf – die Michiel had leren kennen bij het Haaksbergse station Hot FM – belde hem om te vragen of hij tijdelijk het weekendprogramma van Rick van Velthuysen wilde produceren. Jawel hoor.
 Tijdelijk werd bijna drie jaar en in die tijd produceerde Michiel voor onder andere Erik de Zwart, Michael Pilarczyk, Wessel van Diepen, Jeroen Nieuwenhuize en Jeroen van Inkel. Ook werd Michiel Veenstra webmaster van de Radio 538 site en ging hij ook presenteren: in het weekend de 53N8 en bovendien was Michiel een poos de M in Morning JEM, het ochtendprogramma met ook Jeroen Nieuwenhuize en Erik-Jan Rosendahl.
 

Na drie jaar Radio 538 kiest Michiel samen met collega’s Ralf Verhoef en Marc Veuger voor een nieuw avontuur: Angry Bytes. Dit multimediabedrijf zou uitgroeien tot een belangrijke speler in Hilversum, met in het portfolio ondermeer werk voor 3FM, de KRO, TROS, NPS, Noordzee FM, Radio 10 Gold en Radio Veronica. Tijdens zijn werk voor Angry Bytes gaat Michiel ook aan de slag bij Kink FM: hij presenteert hier op zondagmiddag respectievelijk Sunday Bloody Sunday en Outlaw Classix.
 

Via Kink FM kwam Michiel Veenstra aan de bak bij Radio Veronica. Hier presenteerde Michiel elke vroege ochtend Veenstra uit de Veren en op vrijdagavond Veenstravaganza! Daarnaast was hij onderdeel van the crew in Curry & the Crew met Adam Curry en sidekick van Jeroen van Inkel’s Rinkeldekinkel. Hoogtepunten uit de Radio Veronica-tijd waren zondermeer het uitzenden vanuit Las Vegas en zelfs Irak: een week lang kwam de ochtendshow uit het Nederlandse Camp Smitty in de Irakese woestijn.
 

Zijn eerste single is ‘We Are The World’, van USA For Africa; inmiddels heeft Michiel een goedgevulde platenkast en een nog veel beter gevulde iPod, iPhone, iPad en harde schijf vol muziek. Zijn muzikale helden zijn Weezer, REM, Killers, John Mayer en Crowded House; zijn meest dierbare plaat is Automatic for the People van REM, maar op een andere dag weer Pinkerton van Weezer. Opvallende afwijking in Michiel’s muziekcollectie: de grote hoeveelheid Disney-muziek. Soundtracks van films, themeparks, attracties… alles.
 

Want, naast muziek heeft Michiel Veenstra nog een grote verslaving: Disney! Michiel heeft alle Donald Ducks die ooit verschenen zijn in Nederland. Dan weet je het wel. En er is geen plaats ter wereld waar hij liever is dan in een Disney-park.
 

Toen Michiel Veenstra in oktober 2005 begon aan het Met Michiel avontuur duurde het programma nog maar twee uur, van 20 tot 22 uur. Een jaar later, in 2006, kreeg het programma de duur die het nu ook heeft, van 19 tot 22 uur. Gelijktijdig begon ook Ekstra Weekend, het vrijdagavondprogramma met Gerard Ekdom. Die twee zaten al week in, week uit het wekelijkse DJ overleg te verkloten met hun ongein, nu doen ze dat lekker in hun eigen tijd. Op de radio, dat dan weer wel helaas.

Michiel Veenstra boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
 

Wilt u Michiel Veenstra boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Michiel Veenstra. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijsindicatie voor Michiel Veenstra

Prijs: € 1.950
Duur: 1 x 90 minuten
Informatie: Exclusief rider
Prijs: Op aanvraag
Duur: In overleg
Informatie: Presentatie

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Michiel Veenstra, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Michiel Veenstra opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Michiel Veenstra opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.