Damaru

Damaru boeken

Damaru boeken voor uw feest of evenement? Dan bent u bij ons artiestenbureau aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijs en kunt u tevens direct een offerte opvragen. Bij ons ontvangt u altijd dezelfde dag nog een offerte. Mocht u echter eerst advies willen over uw evenement of nog vragen hebben, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via info@cas-events.nl, bel naar 071 – 203 22 98 of chat met een van onze adviseurs.

Biografie van Damaru

Damaru wordt als Dino Canterburg geboren in Paramaribo. Van kleins af aan heeft hij maar één droom: president worden. Zijn artistieke talenten sturen hem echter in een andere richting. Hij begint zijn muzikale carrière, geïnspireerd door zijn idool 2Pac, als rapper. De artiestennaam Damaru (spreek uit: Damma-roe) is zelfs afgeleid van 2Pac’s tweede naam Amaru, waar de jonge Dino de eerste letter van zijn eigen naam voor plakt. Na een aantal studiosessies wordt hem vanwege zijn mooie stemkleur aangeraden om het eens als zanger te proberen, en dat blijkt een gouden tip. Eerst zingt hij bij de zestienkoppige Kaskawigroep Lava Boys, later gaat hij verder als soloartiest. Wanneer zijn eerste single Yu Na Mi Engel in 2006 meteen een hit wordt, is Damaru niet alleen in één klap de populairste jongen van school, maar ook een superster in Suriname. Een jaar later scoort hij met Mi Rowsu (Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart) een hit van ongekende omvang. Het voor zijn dochtertje geschreven nummer staat negen weken lang op nummer 1 in de Surinaamse hitlijsten, en Damaru kan geen boodschappen meer doen zonder een gillende horde tienermeisjes achter zich aan. Het levert hem alleen al in Paramaribo honderden optredens op, maar daarmee is het plafond wel meteen bereikt. In Suriname verkopen zelfs de muziekwinkels alleen illegaal gekopieerde cd’s, dus meer dan naamsbekendheid levert een hit er niet op. Vandaar ook dat Damaru zijn zinnen op het buitenland zet, te beginnen met Nederland. In de lente van 2009 komt hij naar Amsterdam en tekent hij een platencontract bij Top Notch. De basis voor zijn aankomende debuut-cd is dan al gelegd in Paramaribo, samen met zijn vaste begeleidingsband The Love Messengers. De uiteindelijke opnames van het album vinden plaats in Nederland. Inmiddels heeft Damaru al samengewerkt met Dio, The Partysquad en De Jeugd Van Tegenwoordig, daarnaast is hij druk bezig met nieuw materiaal. Uiteindelijk is het zijn droom om net als Michael Jackson de wereld over te gaan en zelfs in China beroemd te worden, maar eerst nog even dat koude kikkerlandje. In de zomer van 2009 is de single Mi Rowsu, Surinaams voor ‘mijn roos’, in Nederland uitgebracht.

Damaru boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u Damaru boeken?

Op deze pagina vindt u meer informatie over Damaru. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijsindicatie voor Damaru

Prijs: Op aanvraag
Duur: 1 x 15 minuten
Informatie: Excl. geluid

Hierboven vindt u een prijsindicatie voor het boeken van Damaru, deze prijzen zijn excl. 9% btw en 7% buma. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Video's van Damaru

Een traan
Tuintje in m'n hart
Duet met Jan Smit
Offerte aanvragen

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Onderstaand kunt u de prijs en beschikbaarheid van Damaru opvragen. De prijs en beschikbaarheid van Damaru opvragen is geheel vrijblijvend. Nadat u de aanvraag heeft doorgestuurd, nemen wij dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.