Dutch Valley beleeft onvergetelijke tweede editie

Dutch Valley beleeft onvergetelijke tweede editie

Niet minder dan 35.000 goedlachse muziekliefhebbers kwamen zaterdag af op de tweede Dutch Valley, het festival met de breedste programmering ever.

Volgend jaar moeten het er maar 50.000 worden, hoopt de organisatie.

Dutch Valley. Een bijna bizar omvangrijk festival op het terrein van Dance Valley in Spaarnwoude. Te omschrijven als ‘alles wat qua genres aan Nederlandse pop- en feestmuziek te bieden is op één dag’. Op tal van podia en waarbij weinig artiesten ontbreken. Dus van hardrock tot smartlap, van après ski tot hiphop en van ‘foute house’ uit de jaren negentig tot nederpopkrakers als Nick & Simon en Bløf.

Waar de eerste editie gepaard ging met fikse buien, daar was de tweede versie zaterdag zonovergoten. En zo kwamen 35.000 muziekliefhebbers en feestgangers, hoewel ook op het laatste moment via vakantieveiling.nl, naar het Noordhollandse recreatiegebied. Met rode hoeden van een biermerk, met oranje shirtjes, uitgedost of in spijkerbroek en shirtje. De doorsnede van de Nederlandse samenleving komt op Dutch Valley. Simpelweg omdat een werkelijk complete doorsnede van de Nederlandse muziek te vinden is. Houd je niet van het rock ‘n roll, dan vergaap je je aan oude hits van Nederlandstalige bands waarvan je dacht dat het vergane glorie was. Houd je niet van een groot feest met après ski-gehos, dan ga je naar kwaliteitsoptredens die je wel te pruimen vindt. Het kan allemaal. Niemand hoeft zich te schamen, er is altijd wel wat dat je leuk vindt.

Dat is nou net wat de organisatoren Volendam Music, Lukassen en UDC beogen. “We willen hier alles wat Nederland op muziekgebied rijk is samenbrengen”, zegt Aloys Buys namens eerstgenoemde organisatie, bekend van onder meer Jan Smit, 3JS en Nick & Simon. Met de 35.000 bezoekers is Buys bijzonder tevreden. “Maar volgend jaar willen we naar 50.000. Dat is hier mogelijk.”

Dat er 125 acts te zien en te horen zijn op één dag en het publiek het merendeel dus niet ziet, noemt hij een keuze waaraan wordt vastgehouden. &ldqu