Swinging Soul Machine boeken

Swinging Soul Machine

Wilt u Swinging Soul Machine boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over Swinging Soul Machine. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van Swinging Soul Machine

De Swinging Soul Machine is in 1967 in Rotterdam opgericht door Hoo'ni Chen (zanger), Jan de Bliek (drums), Paul Vink (toetsen), Jan Warbie (bas), Steve Kuttschreuter (gitaar),Leo Cornelissen (trompet), Willem Warbie (tenor-sax) en Hans Kruger (bariton).De Swinging Soul Machine speelde alle bekende soulhits uit die jaren, van Otis Redding en Sam & Dave tot Edwin Starr, Eddie Floyd etc. Dit was voor die tijd een unieke, swingende Soulshow. Medio 1968 werd Hoo'ni Chen vervangen door Iwan Groeneveld, oftewel "Spooky". Eind 1968 werd Steve Kuttschreuter vervangen door Hans Sell die al snel tot Mac Sell werd omgedoopt.In diezelfde periode werd via platenmaatschappij Polydor, Jaap Eggermont, toen nog drummer van de Golden Earring, verzocht om zijn allereerste productie met de Swinging Soul Machine te maken. Dit werd "Nobody wants you" en als B-kant de instrumental "Spooky's day off". Door Lex Harding van Veronica werd echter de B-kant gedraaid wat een enorme hit opleverde in Nederland en België. "Spooky's day off" stond 6 weken op nummer 2 van de Top 40 en werd ook goed verkocht in Engeland, Duitsland en Frankrijk.In 1971 werd Spooky vervangen door John Caljauw en de band richtte zich meer op undergroundmusic. De naam veranderde in 'The Machine' en de single "Lonesome Tree" bereikte de 6e plaats van de top 40. Er verschenen nog twee singles die weinig deden. In 1974 hield 'The Machine' op te bestaan.Vanuit een reünie in 1986 werd de Swinging Soul Machine opnieuw opgericht met oud-leden en ten dele nieuwe muzikanten. Dit bleek zo'n succes dat de Swinging Soul Machine sindsdien niet meer weg te denken is uit de Nederlandse muziekwereld. Ze toerden met Percy Sledge en The Trammps en ze waren het voorprogramma van 'The Godfather of Soul': James Brown. In de laatste twee jaar begeleidden ze The Supremes, Sister Sledge, The Three Degrees, Jimmy Bo'horn , Eddie Floyd en C.B. Milton.De Swinging Soul Machine (inmiddels vaak gecopiëerd) brengt een complete en dynamische Soul-show gericht op de sixties en seventies. Iedereen herkent de energie van goede, inmiddels klassiek geworden, soulnummers, zeker wanneer ze gespeeld worden door een band als de Swinging Soul Machine die haar roots in de oorspronkelijke jaren heeft.

Prijsindicatie van Swinging Soul Machine

€ 5.100 2 x 45 minuten, Inclusief licht en geluid tot 750 personen

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van Swinging Soul Machine. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen