Kane boeken

Kane

Wilt u Kane boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over Kane. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van Kane

Kane ontstond in Den Haag in 1998, waar Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen elkaar ontmoetten in een strandtent, waar zij op dat moment werkten. Beiden hebben een passie voor muziek, en het duurde niet lang voor Henkjan Smits ze ontdekte in café De Paap, waar ze toen nog voor een klein publiek optraden, onder de naam Citizen Kane. Niet veel later worden ze gecontracteerd door BMG en koppelt Smits de band aan Edwin Jansen voor het management bij AT Productions. De muziek kan worden omschreven als gitaarrock, en is geïnspireerd door U2.
In de zomer van 1999 brak de groep definitief door met de debuutsingle Where Do I Go Now. Het album As Long As You Want This uit 1999 stond anderhalf jaar in de Nederlandse Album Top 100 en verkreeg de dubbele platina status. Het tweede album So Glad You Made It bracht de carrière van band naar een hoger niveau. Leadsingle So Glad You Made It en Let It Be bereikten respectievelijk de vierde en de tiende positie in de Nederlandse Top 40. De jaren daarna verkreeg Kane awards van onder andere TMF en MTV alsmede een Edison. Kane trad op op Parkpop en Pinkpop.
Het derde studioalbum van de band, Fearless, kwam in 2005 binnen op de eerste positie in de Album Top 100. De eerste twee singles Something to Say en Fearless bereikten beiden de eerste positie in de Top 40.
Op 13 augustus 2005 trad Kane op tijdens een openluchtconcert op het strand van Almere. Daar kwamen meer dan 30.000 mensen op af. Enkele dagen daarvoor trad de band voor 1.500 personen op in Paradiso te Amsterdam. In de december 2005 bekroonde Kane een succesvol jaar met twee uitverkochte shows in Ahoy Rotterdam. Op 26 augustus 2006 verzorgde Kane een grote liveshow op het Malieveld in Den Haag. In het voorprogramma stonden de bands R.O.O.O.M en Relax. Op 6 juni 2009 was de eerste liveact in het ADO Den Haag Stadion, als testcase om te kijken of dit stadion ook gebruikt kan worden als concertpodium in de toekomst. Dit was volgens de eerste recensies een succes en met 12.000 bezoekers uitverkocht.
De band brak met RCA en nam het vierde studioalbum op in eigen beheer. In latere stadium werd gekozen voor een samenwerking met Universal. Op 9 mei 2008 bracht de band Everything You Want uit, waarop de band met elektronische muziek experimenteerde. Het album was opgenomen in de Verenigde Staten en behaalde de eerste positie. Leadsingle Catwalk Criminal werd tijdens het nieuwjaarsconcert gespeeld en een week erna uitgebracht. Het nummer kwam binnen op de tweede positie. Shot of a Gun werd als tweede single uitgebracht, en behaalde wel de eerste positie.
Op 27 november 2009 brengt de band het vijfde studioalbum No Surrender uit met een gelijknamig nummer als leadsingle. Het album, door Woesthoff beschreven als kort en bondig, is geproduceerd door Woesthoff, van Leeuwen en toetsenist Brandsen. Op deze CD staat ook het nummer "Love Over Healing", de soundtrack van de film "Komt een vrouw bij de dokter" naar het gelijknamige boek van Kluun. Regisseur Reinout Oerlemans benaderde Dinand persoonlijk om een nummer voor de film.

Kane is helaas niet meer te boeken. De band is eind 2014 gestopt.

Video's van Kane

Prijsindicatie van Kane

De prijs is op aanvraag

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van Kane. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen