Ilse de Lange boeken

Ilse de Lange

Wilt u Ilse de Lange boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over Ilse de Lange. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van Ilse de Lange

Charismatische country/popzangeres die in 1998 voor het eerst van zich laat horen met de single 'I'm Not So Tough'. Als achtjarig meisje wint Ilse een playbackwedstrijd op school en meteen wordt ze gebeten door de showbizz-bug. Later verruilt ze het playbacken voor haar eigen zang en sluit zich aan bij de coverband Cash On Delivery. Daarna gaat Ilse DeLange solo en dat is een goede keus, vele albums en hits volgen!

Warner

In 1994 wordt ze ontdekt, maar pas vier jaar later tekent Ilse DeLange een contract met Warner Brothers in Amerika. Ze krijgt de kans haar debuutalbum in Nashville op te nemen met Barry Beckett (die ook met Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits heeft gewerkt). 

Opstapje bij Paul

Nog voordat World Of Hurt (1998) in Nederland verschijnt, nodigt Paul de Leeuw Ilse uit voor zijn TV-show. Heel Nederland valt als een blok voor 'de zingende schoenenverkoopster uit Almelo'. Het liedje dat Ilse DeLange in de show ten gehore brengt is, gelijk haar eerste single: 'I'm Not So Tough'.  

Amerika wacht 

World Of Hurt is echter een groot succes en wordt in no time dubbelplatina. Ilse heeft inmiddels gebroken met Cash On Delivery en heeft haar eigen begeleidingsband geformeerd. Na een Marlboro Flashback verschijnt eind 1999 Dear John,, een live-album met covers van John Hiatt. De Amerikaanse doorbraak laat ondertussen nog steeds op zich wachten. 

Country of pop?

De Amerikaanse platenmaatschappij wil van Ilse een countryzangeres maken terwijl de Almelose zichzelf als popartieste ziet. In Nederland verschijnt in het jaar 2000 Living On Love. De gelijknamige single wordt een bescheiden hitje. Hierna verbreekt Ilse de contacten met de VS. 

Vernieuwd en eigen

Na een aantal maanden in Amerika te hebben gezeten brengt Ilse in 2003 Clean Up uit. Bij de opnames van dit album heeft ze zelf de touwtjes in handen. Ook zijn de teksten door haarzelf geschreven. Ilse's nieuwe sound spreekt het publiek aan, want ook dit album wordt een succes. 

Overstap

Met Warner Music gaat het niet goed en begin 2004 staat de Ilse zonder contract op straat. Universal is echter wel geïnteresseerd. In 2006 maakt Ilse in Amerika samen met producer Pat Leonard The Great Escape. De eerste drie single zijn 'The Great Escape', 'The Lonely One' en 'I Love You'.

Pinkpop

Ook een jaar na de release van The Great Escape zijn de singles nog niet op. 'Reach For The Light' verschijnt in mei 2007. Ilse staat in 2007 op meerdere festivals, waaronder Pinkpop. Ook vult ze twee keer de Heineken Music Hall.

Gouden Harp

Ilse DeLange wordt in 2008 onderscheiden met een Gouden Harp. Ze ontvangt de prijs voor haar bijdrage aan de Nederlandse niet-klassieke muziek.

Incredible

Het nieuwe album Incredible  verschijnt in oktober 2008. Het album verkoopt gelijk goed, Ilse mag een Gouden Plaat in ontvangst nemen, en haar clubtour is snel uitverkocht. De eerste single 'So Incredible' wordt een nummer 1 hit, en ook 'Miracle' en 'Puzzle Me' staan hoog in de hitlijsten.

3FM Awards 2009

Ilse de Lange is in 2009 de grote winnaar van de 3FM Awards. Ze sleept maar liefst vier van die awards binnen, waaronder voor meest gedraaide single op 3FM, beste liedje en beste zangeres.

Next To Me

Daarna horen we een tijdje wat minder van de zangeres, maar dat wil niet zeggen dat ze enkel vakantie aan het vieren is. In 2010 is Ilse druk bezig met het schrijven van nieuwe liedjes voor een volgend album, wederom doet ze hiervoor Nashville aan. Na enkele voorproefjes op de Nederlandse radio, komt in juli 2010 de eerste single van het album Next To Me, ook getiteld 'Next To Me'. Op het album wordt ze bijgestaan door 'te gekke muzikanten,' zoals ze zelf zegt. Producer Bergman (Sting, Frank Black), gitarist Paul Franklin (Dire Straits) en drummer Matt Chamberlain (Tori Amos) doen allemaal een duit in het zakje voor Next To Me.

Kane 

Ilse DeLange nam voor het album No Surrender van Kane samen het nummer 'High Places' op, al doet ze alleen de samenzang met zanger Dinand Woesthoff en heeft ze geen eigen coupletten. De single wordt 3FM Megahit in oktober 2010. 'High Places' is de tweede single die Ilse DeLange en Kane samen opnemen. In 2008 brachten ze samen de single 'Before You Let Me Go' uit.

Beautiful Distraction en Carousel

Daarna wordt het weer tijd voor solowerk. 'Beautiful Distraction' komt uit in november van 2010 en wordt al snel gevolgd door 'Carousel' in januari. Beide nummers zijn afkomstig van het album Next To Me dat mede dankzij deze hits het zesde album dat de nummer één positie in de Album Top 100 in neemt.

'Doluv2luvu'

Voor Serious Request 2011 nam Ilse DeLange het nummer 'Doluv2luvu' op met een clip passend bij het thema van dat jaar: This One's For Mama. Het nummer betekende met de electronisch geproduceerde beats een breuk met haar gitaarliedjes uit het verleden.

Live in Gelredome

Op 26 maart 2011 mag Ilse het podium van het Arnhemse stadio Gelredom bestijgen en die show wordt opgenomen voor het album én de dvd Live in Gelredome. Op 23 maart 2012 zou ze opnieuw een concert geven in het stadion, maar door het plotselinge overlijden van haar vader werd dit concert uitgesteld tot 14 en 15 september 2012. Als eerbetoon aan haar vader brengt Ilse begin 2012 het nummer 'Without You' uit.

Eye of the Hurricane

In mei 2012 verschijnt haar single 'Hurricane'. Het bijhorende album Eye of the Hurricane, wordt snel daarna aangekondigd en is vanaf 14 september te verkrijgen. Op diezelfde dag treedt Ilse ook op in Gelredome in Arnhem en plant de volgende dag, op 15 september, nog een concert in het stadion.

Ilse de lange boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Video's van Ilse de Lange

Prijsindicatie van Ilse de Lange

De prijs is op aanvraag

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van Ilse de Lange. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen