Erik de Zwart boeken

Erik de Zwart

Wilt u Erik de Zwart boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over Erik de Zwart. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van Erik de Zwart

Erik de Zwart, geboren op 16 juni 1957 in Amsterdam, is al snel actief als dj. Op scholen verzorgt hij drive-in shows. Zijn radio-carrière begint in 1978 als hij samen met Ruud Hendriks bij de piraat Radio Unique werkt. In 1979 komen ze samen terecht bij zeezender Radio Caroline, maar na enkele maanden komen ze terug bij Radio Unique. Daar wordt Erik opgemerkt door Veronica.

In 2000 wordt hij uitgeroepen tot Radioman van het Jaar, stapt hij in 2003 verrasend genoeg over naar Talpa Radio International. Het bedrijf van John de Mol wil zich internationaal op de radiomarkt richten. In Nederland koopt Talpa Noordzee FM en wordt de frequentie 100.7 FM van Sky Radio verworven. Ook Radio 10 Gold wordt gekocht.

Maar de radio-activiteiten van Talpa zijn geen succes en in 2005 verlaat Erik de Zwart Talpa weer. Noordzee FM is dan al verkocht aan De Persgroep uit België en Talpa neemt Radio 538 over. Voor Erik de Zwart is er dan geen toekomst meer bij het bedrijf en zoekt naar een nieuw avontuur.

Op woensdag 1 november 2006 werd Erik de Zwart benoemd tot voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40. De vertrekkende voorzitter, Lex Harding, wordt ‘gewoon’ bestuurslid van de stichting.

In december 2007 keert Erik terug naar de radio, als hij de laatste uren presenteert van de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica en de Top 4000 van Radio 10 Gold. Het werk bij Veronica lijkt te bevallen, want hij wordt daar in maart 2008 'station-voice'. Hij geeft dan ook snel aan dat hij wel weer een programma zou willen. Vanaf 6 september 2008 is Erik de Zwart elk weekend te horen bij Radio Veronica met het Veronica Top 40 Hitdossier op zaterdag- en later ook op zondagmiddag.

In 2009 krijgt hij de Marconi Oeuvre Award. In het najaar 2012 besloot Radio Veronica om Erik de Zwart in te zetten op werkdagen. Sindsdien is het 'Top 40 Hitdossier' op maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 13:00 uur.

Erik de Zwart boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Prijsindicatie van Erik de Zwart

€ 2.995 1 x 120 minuten,

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van Erik de Zwart. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen