DI-RECT boeken

DI-RECT

Wilt u DI-RECT boeken?
Op deze pagina vind u meer informatie over DI-RECT. Ook kunt u vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid opvragen.

Prijs en beschikbaarheid opvragen

Biografie van DI-RECT

DI-RECT, bestaande uit Marcel Veenendaal, Bas, van Wageningen, Spike van Zoest, Jamie Westland en Vince van Reeken, staat bekend om zijn energieke live optredens en zijn bijzondere geschiedenis.

In 1999 is DI-RECT begonnen, waarna zij al snel succes verworven met hun eerste single “Just the way I do”. Door de jaren heen heeft de band 5 albums uitgebracht en verscheidene hits gescoord. DI-RECT heeft veelvuldig bovenin de charts gestaan. De afgelopen 12 jaar heeft de band veel airplay gehad op de radio, de band is een graag geziene gast bij 3FM, 538 & Q-Music. De afgelopen jaren heeft DI-RECT op vrijwel alle grote festivals in Nederland aangedaan, zoals Lowlands, Pinkpop, Parkpop, Beatstad, Appelpop en vele andere. En nog steeds is DI-RECT, met hun explosieve en energieke live show, een graag geziene gast op de festivals.

DI-RECT heeft door de jaren vele prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, zoals een diverse TMF Awards, 3FM Awards, Edisons, Sena Awards en enkele gouden platen.

Halverwege 2009, na bijna 10 jaar samen te zijn geweest, besluit zanger Tim Akkerman de band te verlaten en laat de rest van de band in twijfel achter. De band wil verder en besluit een nieuwe zanger te gaan zoeken. Omroep BNN registreert deze zoektocht. Marcel Veenendaal wordt gekozen als nieuwe zanger van DI-RECT en songwriter en toetsenist Vince van Reeken treedt gelijktijdig toe tot de band. Vanaf dat moment vormen Marcel Veenendaal, Vince van Reeken, Spike van Zoest, Jamie westland en Bas van Wageningen de band DI-RECT.

De band is gemotiveerder dan ooit, ontploft bijna van energie en creativiteit. Hun eerste gezamenlijke single ‘Times Are Changing’ is 9 november 2009 gereleased met een overweldigend resultaat. Binnen een week stond de singel op 1 in de Megatop 50, 1 in de iTunes charts, en op 1 in download top 50, was hij Megahit bij 3FM, Superclip bij TMF en best bekeken Nederlandse muziekvideo op Youtube.

Na het verschijnen van deze single is de band direct de studio ingegaan om te werken aan een album. Samen met producer James Lewis (Arctic Monkeys, The Whombats, Noisettes) hebben ze maanden in Den Haag, Liverpool en London doorgebracht om het album ‘This is who we are’ op te nemen.

De 2e single ‘This is who we are’ van het gelijknamige nieuwe album werd gelijk opgepakt door de diverse radiostations, werd Superclip bij TMF, Alarmschijf bij radio 538 en kwam op de playlists van o.a. 3FM, Q-Music en 538 . Daarnaast was hij direct terug te vinden in de Top 10 bij iTunes, Download Top 50 & de single top 100.

Het album ‘This is who we are’ kwam binnen op 3 in de album top 100. De plaat werd warm ontvangen, met lovende recensies en veel positieve response op het nieuwe geluid. Het publiek heeft DI-RECT in nieuwe formatie omarmd, wat in het najaar van 2010 tastbaar werd tijdens de ‘This is who we are” clubtour, volle zalen met als hoogte punten uitverkochte shows in Paradiso en het Paard. Van ‘This is who we are’ verschenen nog 2 singles, ‘Hold on’ en ‘Natural High’, beide singles zijn ook veelvuldig gedraaid op de radio en hebben bijgedragen aan een sterke nieuwe identiteit van de band.

Eind 2010 barst de band van de inspiratie, inmiddels een jaar actief in nieuwe formatie en meer dan 80 shows en vele successen verder, trekt de band zich terug om zich te focussen op het volgende album. Er volgt een intensieve periode van songs schrijven en demos maken in de Basementstudio in Den Haag, de thuisbasis van de band. Als de ideeën zich verder ontwikkelen en worden uitgewerkt gaan de mannen wederom samen met producer James Lewis naar de ICP studio’s in Brussel om zich daar volledig te storten op de opnames van de nieuwe plaat. De hele zomer wordt er gependeld tussen Den Haag, Brussel en de UK. Als de band nog bezig is met het afwerken van de laatste liedjes voor het nieuwe album, komt op 9 september de eerste single ‘The Chase’ uit. Met veel enthousiasme wordt de single ontvangen, de band had zich geen mooiere start kunnen wensen toen de single gelijktijdig werd verkozen tot Megahit bij 3FM en Alarmschijf bij Radio538!

DI-RECT is on a roll, het nieuwe album ‘Time will heal our senses’ verschijnt in het najaar van 2011 en de band is klaar voor een nieuw hoofdstuk van hun inmiddels 12 jaar durende avontuur.

DI-RECT boeken? Neem vrijlbijvend contact met ons op.

Video's van DI-RECT

Nieuws over DI-RECT

Prijsindicatie van DI-RECT

De prijs is op aanvraag

Hierboven vind u een prijsindicatie voor het boeken van DI-RECT. Wilt u weten wat de exacte kosten zijn, vraag dan vrijblijvend de prijs en beschikbaarheid op.

Prijs en beschikbaarheid opvragen